יותר ויותר אנשים בוחרים בארנבים כחיות מחמד, אז ראינו לנכון להסביר לכם כיצד לבנות כלוב לארנבים עם WD40. בעקרון, ישנם שני סוגים של כלובי ארנבים:
כלוב לתוך הבית מתייחס לכלובים עם ארגז חול, אזור שתייה, מקום שתייה והאכלה. מטרתם היא אכלוס בעל החיים בלילה או בהיעדרותנו כדי שלא יגמר נזק כלשהו בבית.
כלוב לגינה בדרך כלל גדול יותר ומיועד כך שהארנב יוכל לבלות זמן באוויר הפתוח, במגע עם הקרקע, אך בבטיחות מוחלטת ובמידה מסוימת של חופש. בכתבה זו נתייחס אך ורק לבניית כלוב לגינה.
כלוב לארנבים צריך להיבנות בשתי מפלסים. בקומת הקרקע אין רצפה, כך שהארנב יוכל ליהנות מאדמת הדשא בגינה. הכלוב מורכב על גלגלים, כך שניתן להעבירו לאזור יבש כשיורד גשם. רמפה המחברת את הרצפות מאפשרת לארנב לעלות ולרדת ומופעלת באמצעות מנוף, כדי למנוע מהארנב ליפול בעת הזזת הכלוב בגינה. הקומה העליונה, הנתמכת על ידי ארבע רגליים, היא ה”בית” האמיתי עם תא שבו הארנב יכול לנוח.
כל קומת הקרקע מוקפת ברשת תיל כדי למנוע מהחיה לברוח ולהגן עליה מפני טורפים. הקומה העליונה מצוידת ברשת גדולה וניתן להרים את הגג כדי לנקות את פנים הכלוב ולהוציא את הארנב בעת הצורך. שתי ידיות בצדדים מאפשרות הזזת הכלוב. הכלוב המוגמר במידות 100×50 ס”מ וגובהו 110 ס”מ עם גג משופע.
את הכלוב נבנה מקרשי אורן בגדלים שונים השלב הראשון הוא לבנות קיר אחורי מוצק לחלוטין. לאחר מכן נבריג קיר זה לשתי קורות אנכיות היוצרות את הרגלים האחוריות של המבנה. ניקח קורות נוספות ונבנה מהן את המסגרת לבסיס קומת הקרקע. שתי קורות נוספות נחבר לשתי הפינות הקדמיות החיצוניות של מסגרת זו כדי ליצור את הרגל הקדמית של המבנה.
רצפת הקומה העליונה משתלבת כך שניתן תמיד להסירה לניקוי בסוף העונה. לפתח הרמפה יש קצה מוגבה כדי להכיל את החול שיפוזר מאוחר יותר על הרצפה. כדי להעניק לארנב פרטיות מסוימת, באותו קומה נוצר מאורה קטנה עם פתח אחד, תוך שימוש בדיקט בעובי 8 מ”מ. קירות הצד סגורים בלוחות אורן (או פאנלים), בעוד שהקיר הרביעי סגור רק חלקית, בהתאם לחדר. למשטח הנותר יש פתח גדול שיש לסגור ברשת תיל. פתח נוצר בנקודה אחת ברשת על ידי חיתוך ריבוע. ריבוע מעט גדול יותר של רשת שנחתך משמש ליצירת דלת קטנה, הכוללת בריח קפיצי. קירות הצד נבנים על ידי הברגת הקרשים לקורות המבנה ולקורות ההיקפיים.
קומת הקרקע נתמכת על ידי ארבע רגליים הנשענות על הקרקע. הארנב מגיע אליה על ידי ירידה ברמפה המשמשת כסולם. כאשר הכלוב ממוקם על הדשא, זה נותן לארנב הזדמנות ליצור מגע עם הקרקע. כמובן, רשת תיל מגנה מותקנת מסביב לכלוב.
מקמו את שיפועי הגג העשויים גם כן מקורות עץ וקבעו אותם למקומם. הגג מתרומם לחלוטין כאשר הוא תלוי בצד אחד. מוט עץ, המחובר בקצה אחד, מתקפל פנימה ונפתח כדי להחזיק את הגג במצב פתוח לחלוטין. יש להגן על השיפועים באמצעות רעפי אספלט המודבקים במסמרים.
החלק הפנימי של הכלוב נותר ללא טיפול מכיוון שארנבים נוטים לכרסם מבני עץ. לגבי החלק החיצוני של הכלוב, נמרח על קורות העץ שעווה המגינה מפני מזג האוויר. ניתן לפזר קש בתוך חדר המאורה. בקבוק שתייה קטן תלוי על הרשת הקדמית. התחזוקה כוללת ניקוי קבוע של הצירים והגלגלים על ידי ריסוס של המוצר הרב שימושי WD-40.
כתב ויתור
השימושים המוצעים כאן למוצר נשלחו לחברה על ידי משתמשים שונים. החברה לא בדקה את השימושים והם אינם מהווים המלצה או הצעה לשימוש על ידי החברה. יש להשתמש בהגיון בריא בשימוש במוצרי החברה. בכל מקרה תמיד יש לעקוב ולמלא אחרי הוראות השימוש והאזהרות כפי שמופיעים על הפחית.
© 2025 WD-40 Company.
כל הזכויות שמורות