התחזוקה של קולט אדים במטבח חייבת להיות תכופה ומדויקת, אחרת הקולט מתכלה במהירות, אינו נותן שירות הולם ועובר נזקים חמורים שכן הקולט בבית נפגע מזרימה משמעותית ביותר של אדים ואדים שומניים. במהלך התחזוקה של קולט האדים יש לשים לב לכמה מרכיבים כגון:
ישנם שני סוגים נפרדים של קולטי אדים: כאלה עם פליטה חיצונית של אדים, המחוברים לצינור ואלה עם מחזור פנימי בעלי מערכת סינון לרוב עם פחם פעיל שסופג ריחות כדי לא להחדיר אותם שוב למטבח יחד עם האוויר.
בכתבה זו נסביר לכם כיצד לתחזק קולט אדים עם WD-40.
תחזוקה תקופתית מתחילה בהסרת המסנן. זה יכול להיות חומר מתכתי או סינטטי מסוגים שונים. ניתן לשטוף את מסנן המתכת עם חומר ניקוי מסיר שומנים ולאחר ייבוש יסודי להחזירו למקומו. לרוב יש להחליף את המסנן אם כי ישנם סוגים שניתן לכבס אותם. תדירות ההחלפה תלויה בסוג המסנן המותקן: רצוי לעיין במדריך השימוש והתחזוקה של קולט האדים שבבעלותכם, אך הממוצע הוא בסביבות שלושה/ארבעה חודשים.
מכסה קולט האדים מתלכלך אט אט בשומן ובמוקדם או מאוחר יש לנקות אותו היטב. ניקח מסיר שומנים ונרסס היטב את מכסה הקולט. לאחר מכן ניקח ספוג או סמרטוט וננקה את המכסה. לרוב זה מספיק, אך אם לא בוצעה תחזוקה שוטפת, עלולים להיות מצבורי שומן קשים ועמידים מאוד. במקרה זה אנו ממליצים להשתמש בתרסיס מסיר השומנים WD-40 המסיר במהירות לכלוך עיקש כמו שמן, שומן/גריז, לכלוך וטינופת מבלי להשאיר שום שאריות.
מערכת התאורה של קולט האדים מורכבת מנורה אחת או יותר. דבר ראשון ננתק את המתח ולאחר מכן נסיר את הנורה. נשתמש במסיר שומנים ולאחר ייבוש נשתמש בתרסיס מנקה המגעים WD-40 על בתי המנורה ועל כל המגעים החשמליים שניתן להגיע אליהם.
המאוורר יכול להיות כלול בגוף מכסה קולט האדים או (לעיתים רחוקות) הוא נמצא בחלק הראשוני של צינור הוצאת העשן. במקרה הראשון ניתן להגיע אליו בקלות ולנקות אותו משומנים. במקרה השני, יש לפרק את החלק הראשון של הצינור כדי להסיר את המאוורר, אך זו עבודה שמופקדת טוב יותר על טכנאי.
יש להחליף את החומר הסינטטי של המסננים (הפחם). הפחמים משתנים מקולט אדים אחד למשנהו ויכולים להיות בעלי מבנה וגדלים שונים. עיינו במדריך השימוש והתחזוקה של קולט האדים שלכם בכדי לדעת כל כמה זמן צריך להחליף את הפחמים (לרוב לא לחרוג מ-3 חודשים).
באופן כללי (לכל סוג של קולט אדים) רצוי להפעיל את היניקה דקה לפני תחילת הבישול (טיגון וכדומה). מהירות יניקה נמוכה מספיקה להכנות פחות תובעניות כמו פסטות ורטבים. המהירויות הגבוהות יותר מתאימות לטיגון או למספר מאכלים המבושלים בו-זמנית. רצוי להשאיר את קולט האדים דולק גם לאחר הבישול כדי לסלק את כל האדים והריחות שנוצרו.
כתב ויתור
השימושים המוצעים כאן למוצר נשלחו לחברה על ידי משתמשים שונים. החברה לא בדקה את השימושים והם אינם מהווים המלצה או הצעה לשימוש על ידי החברה. יש להשתמש בהגיון בריא בשימוש במוצרי החברה. בכל מקרה תמיד יש לעקוב ולמלא אחרי הוראות השימוש והאזהרות כפי שמופיעים על הפחית.
© 2025 WD-40 Company.
כל הזכויות שמורות